CRNE KOCKE
Za koru je potrebno:
150 gr margarina, 6 jaja, 200 gr secera, 300 gr brasna, 1 prasak za pecivo, 5 kasika kakaa, 5 kasika mleka
Penasto umutite zumanca sa secerom i margarinom postepeno dodajte mleko, brasno pomesano sa praskom za pecivo i kakaom. Na kraju lagano dodajte sneg od belanaca. prespite u podmazan pleh srednje velicine i pecite na 180°C oko 35 minuta.
Pecen i prohladjen kolac prerezite na pola. Jednu polovinu izmrvite i dodajte ovoj kremi:
Prokuvajte 1,5 dl vode sa 4 kasike secera i jednom kasicicom instant kafe. Kad provri dodajte 120 gr cokolade pa mesajte dok se ne otopi. U tako vruce dodati izmrvljrni biskvit, dobro sve izmesati da se dobije homogena masa.
Preko ohladjenog kolaca staviti glazuru od 100 gr cokolade koju smo rastopili sa nekoliko kasika ulja ili slatke pavlake.
Коментари
Постави коментар