CRNE KOCKE


Kolac za one koji vole cokoladne ukuse. Priprema je brza i jednostavna sto je velika preporuka.
Za koru je potrebno:

150 gr margarina, 6 jaja, 200 gr secera, 300 gr brasna, 1 prasak za pecivo, 5 kasika kakaa, 5 kasika mleka
 Penasto umutite zumanca sa secerom i margarinom postepeno dodajte mleko, brasno pomesano sa praskom za pecivo i kakaom. Na kraju lagano dodajte sneg od belanaca. prespite u podmazan pleh srednje velicine i pecite na 180°C oko 35 minuta.



Pecen i  prohladjen kolac prerezite na pola. Jednu polovinu izmrvite i dodajte ovoj kremi:

Prokuvajte 1,5 dl vode sa 4 kasike secera i jednom kasicicom instant kafe. Kad provri dodajte 120 gr cokolade pa mesajte dok se ne otopi. U tako vruce dodati izmrvljrni biskvit, dobro sve izmesati da se dobije homogena masa.

Preostalu biskvitnu podlogu navlazite sa malo mleka ili kuvane kafe da bude socna a onda je premazati ovom kremom i ostaviti na hladnom da se dobro stisne.

Preko ohladjenog kolaca staviti glazuru od 100 gr cokolade koju smo rastopili sa nekoliko kasika ulja ili slatke pavlake.

Коментари

Популарни постови