SLATKI KUPUS SA JUNEĆIM REBRIMA

Na komentar da ne pravim "obična" jela dodajem ovaj krajnje jednostavan ali zato nimalo manje ukusan recept za slatki kupus sa junećim rebrima.


Možete koristiti meso po vašem izboru a osim oko 800 gr mesa sa kostima potrebno vam je za 5-6 osoba jedna glavica slatkog kupusa, 2 šargarepe, 2 glavice crnog luka, malo belog luka, 3-4 paradjza ili konzerva paradajz pulpe, 1 krompir i začini.
Na dve glavice luka izdinstati rebra do 2/3 gotovosti. U toku dinstanja dodavati po malo vruće vode, krompir izrezan na kockice i grubo izrendanu šargarepu.

Dok se meso dinsta napravite paradajz smešu tako što prodinstate na kockice isečen paradajz, dodajte malo belog luka, malo soli i trun šećera.

 Kad meso omekša pojačajte malo pa dodajte kupus naseckan na krupnije trake. Dinstajte pod poklopcem dok ne omekša. Dodajte izdinstan paradajz i sve zajedno prodinstajte kratko da se ukusi sjedine. Dodatno začinite začinom C, biberom, alevom paprikom, peršunovim listom, sve po vašem ukusu. Ne dozvolite da se kupus raskuva.

Коментари

Популарни постови