TART SA KREMOM OD BADEMA I LIMUNA
Danas predlažem nešto mediteranski....
Ukus je divan, fil je mekan a jednostavan je za pripremu.
Ukus je divan, fil je mekan a jednostavan je za pripremu.
Potrebno je za koru:
200 gr brašna
125 gr maslaca
2 kašike prah šećera
2-3 kašike hladne vode
Za fil:
2 limuna
100 gr mlevenih badema
250 gr prah šećera
4 jaja
100 gr maslaca
Priprema:
Zamesiti brašno sa kockicama maslaca, malo soli i malo vode da se dobije glatko testo. Ostaviti testo umotano u najlon foliju u frižideru bar 30 min.
Potom premesite testo, razvaljajte ga u disk i njime prekrite kalup za tart prečnika 24 cm.
Testo treba izbockati na nekoliko mesto da se ne bi dizalo u toku pečenja. Pravilno pečenje podloge za tart jeste da testo prekrijete papirom a odozgo rasporedite zrna pasulja. Iskreno ovo ne radim, idem prečicom i dobro ispadne.
Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 15 min.
Za to vreme pripremite fil. Operite, izrendajte koricu i iscedite sok od 2 limuna. U mlevene bademe dodajte šećer, koricu i proceđen sok limuna, istopljeni maslac i umućena jaja. Umutite ručno u homogenu masu.
Prohlađeno pospite šećerom u prahu.
Коментари
Постави коментар