KADAIF SA VANILIN KREMOM


Ovo je kremasta poslastica za ljubitelje zalivenih kolača...

Potrebno je: 400 gr kadaifa, 70gr margarina + preliv skuvan od 1kg šećera, 1l  vode i 1 limuna
Za krem je potrebno: 1l  mleka, 4 jaja, 1 puding od vanile, 5 kašika gustina 10 kašika šećera i 150gr maslaca
Podeliti kadaif na dva jednaka dela, u dva velika pleha (koristim one iz rerne). Posuti ga margarinom i pažljivo ispeći u rerni na 180°C nekih 10-15 minuta. Treba da ostane svetlo žute boje!


Istovremeno staviti da se kuva preliv od šećera, vode i limuna isečenog na kolutove. Neka kuva na laganoj vatri 30 minuta. Hladan preliv preliti preko hladnog kadaifa. 

Priprema krema: 4 žumanca umutiti sa 5 kašika šećera, dodati u to puding i sav gustin. Razrediti smesu dodajući malo hladnog mleka od 1l u kom će se krema skuvati.



Krem ohladiti pod poklopcem da se ne uhvati korica pa u ohlađen dodati prvo umućen maslac a na kraju umešati čvrs sneg od belanaca umućenih sa 5 kašika šećera.


Premazati prvu, natopljenu koru kadaifa ovim filom a preko svega rasporediti drugu, natopljenu koru.
Ostavite kolač da se dobro ohladi a onda uživajte u ovoj kremastoj poslastici!



 









Коментари

Постави коментар

Популарни постови