KADAIF SA VANILIN KREMOM
Potrebno je: 400 gr kadaifa, 70gr margarina + preliv skuvan od 1kg šećera, 1l vode i 1 limuna
Za krem je potrebno: 1l mleka, 4 jaja, 1 puding od vanile, 5 kašika gustina 10 kašika šećera i 150gr maslaca
Podeliti kadaif na dva jednaka dela, u dva velika pleha (koristim one iz rerne). Posuti ga margarinom i pažljivo ispeći u rerni na 180°C nekih 10-15 minuta. Treba da ostane svetlo žute boje!
Istovremeno staviti da se kuva preliv od šećera, vode i limuna isečenog na kolutove. Neka kuva na laganoj vatri 30 minuta. Hladan preliv preliti preko hladnog kadaifa.
Priprema krema: 4 žumanca umutiti sa 5 kašika šećera, dodati u to puding i sav gustin. Razrediti smesu dodajući malo hladnog mleka od 1l u kom će se krema skuvati.
Krem ohladiti pod poklopcem da se ne uhvati korica pa u ohlađen dodati prvo umućen maslac a na kraju umešati čvrs sneg od belanaca umućenih sa 5 kašika šećera.
Premazati prvu, natopljenu koru kadaifa ovim filom a preko svega rasporediti drugu, natopljenu koru.
Ostavite kolač da se dobro ohladi a onda uživajte u ovoj kremastoj poslastici!
koliko je vremenski potrebno da se pripremi ovaj kolač?
ОдговориИзбриши