Karamel krem


Kremasta poslastica koju svi vole!
Priprema: rastopite 2 dl secera na srednjoj temperaturi da se karamelizuje pa tu smesu odmah rasirite po dnu vatrostalne posude pogodne za rernu. Ja koristim okrugli kalup promera 13 cm.

U serpi zagrejte do vrenja ali ne da provri 500 ml slatkepavlake, 200 ml mleka, 2 dl secera, kasicicu ekstrakta vanile a onda skinite sa vatre pa dodajte umucenih 5 jaja. Masa nikako ne sme da provri. Sve prespite preko karameliziranog secera. Posudu sa smesom stavite u drugu dublju posudu, nalijte vode do polovine a onda sve u rernu zagrejanu na 170-180°C na 45-60 minuta.
Kad se prohladi oslobodite ivice nozem pa pazljivo pretresite u neki dublji tanjir jer ce se karamel razliti. Moze se pripremati u pojedinacnim posudicama, sami odlucite!

Коментари

Популарни постови