OREO TORTA
Oni koji vole Oreo keks volece i ovu tortu :))
Recept za tortu sam pronasla na stranici Coolinarika i ovom tortom obradovala kcerku za rodjendan.
Torta je jednostavna za pravljenje a recept onako kako sam je ja pravila sledi:
Kora: 300 gr Oreo keksa (2 pakovanja) +12 kom za ukrasavanje
150 gr mlevenog plazma keksa (po potrebi)
1 kasika meda
50 gr razmeksalog maslaca
Oreo keks nisam mlela kako pise u receptu (ako zelite mozete) nego usitnila rukama, navlazila sa 50 ml soka (bilo koji), dodala med i maslac pa ujednacila stapnim mikserom. Kako se keks malo razmeksao dodala sam plazma keks, tek toliko da masa postane cvrsta za oblikovanje.
Obruc od torte stavite na tanjir na kojem cete posluziti tortu pa utisnite koru na dno. Stranice obruca oblozite papirom za pecenje ili folijom.
Ostavite koru u frizideru dok pravite fil.
Za fil je potrebno:
500 ml pavlake za slag
400gr kisele pavlake 12 %
200 gr secera u prahu
100 ml grckog jogurta (moze i neki drugi)
korica od jednog limuna
2 zelatina u prahu
Priprema:
zelatin izmesati sa 1 dl vode i ostaviti da nabubri. Umutiti pavlaku za slag, kiselu pavlaku i secer u prahu. Tek tada dodati jogurt i limunovu koricu. Rastopiti zelatin pa ga umesati u fil. Masa je prilicno retka ali ne brinite, zelatin ce uraditi svoje :))
Fil presuti preko kore, ukrasiti oreo keksom i ostaviti u frizideru najmanje 4-5 sati a najbolje preko noci.
Mozete malo sacekati da se fil pocne stezati da ukrasite povrsinu keksom ali svakako to morate uraditi pre nego se fil potpuno stisne. Skinite obruc i foliju.
Ostaje jos samo da uzivate u svakom zalogaju!
Torta je jednostavna za pravljenje a recept onako kako sam je ja pravila sledi:
Kora: 300 gr Oreo keksa (2 pakovanja) +12 kom za ukrasavanje
150 gr mlevenog plazma keksa (po potrebi)
1 kasika meda
50 gr razmeksalog maslaca
Oreo keks nisam mlela kako pise u receptu (ako zelite mozete) nego usitnila rukama, navlazila sa 50 ml soka (bilo koji), dodala med i maslac pa ujednacila stapnim mikserom. Kako se keks malo razmeksao dodala sam plazma keks, tek toliko da masa postane cvrsta za oblikovanje.
Obruc od torte stavite na tanjir na kojem cete posluziti tortu pa utisnite koru na dno. Stranice obruca oblozite papirom za pecenje ili folijom.
Ostavite koru u frizideru dok pravite fil.
Za fil je potrebno:
500 ml pavlake za slag
400gr kisele pavlake 12 %
200 gr secera u prahu
100 ml grckog jogurta (moze i neki drugi)
korica od jednog limuna
2 zelatina u prahu
Priprema:
zelatin izmesati sa 1 dl vode i ostaviti da nabubri. Umutiti pavlaku za slag, kiselu pavlaku i secer u prahu. Tek tada dodati jogurt i limunovu koricu. Rastopiti zelatin pa ga umesati u fil. Masa je prilicno retka ali ne brinite, zelatin ce uraditi svoje :))
Fil presuti preko kore, ukrasiti oreo keksom i ostaviti u frizideru najmanje 4-5 sati a najbolje preko noci.
Mozete malo sacekati da se fil pocne stezati da ukrasite povrsinu keksom ali svakako to morate uraditi pre nego se fil potpuno stisne. Skinite obruc i foliju.
Ostaje jos samo da uzivate u svakom zalogaju!
Коментари
Постави коментар