PREBRANAC
Potrebno je 500gr pasulja tetovca i 1 kg crnog luka.
Pasulj natopiti u hladnoj vodi preko noći a posle ga skuvati u blago posoljenoj vodi do 2/3. Važno je da se pasulj ne prekuva. Ocediti ga, a malo vode u kojoj se kuvao sačuvati, otprilike 2 dl.
Na malo ulja propržiti crni luk isečen na tanka rebra dok ne postane staklast. Luk dinstam pod poklopcem na srednjoj temperaturi. Na samom kraju u luk dodati dve kašike slatke aleve paprike.
Pasulj natopiti u hladnoj vodi preko noći a posle ga skuvati u blago posoljenoj vodi do 2/3. Važno je da se pasulj ne prekuva. Ocediti ga, a malo vode u kojoj se kuvao sačuvati, otprilike 2 dl.
Na malo ulja propržiti crni luk isečen na tanka rebra dok ne postane staklast. Luk dinstam pod poklopcem na srednjoj temperaturi. Na samom kraju u luk dodati dve kašike slatke aleve paprike.
Dno vatrostalne posude posuti sa vrlo malo ulja pa ređati red pasulja, red luka dok se namirnice ne potroše.
Gornji red treba da bude pasulj. Dodati koji lovorov list, malo začina za jelo (npr. začin C), još malo posuti uljem i po potrebi dodati malo od vode u kojoj se pasulj kuvao pa zapeći u rerni na 200°C oko sat vremena.
O tome kako odlično ide uz kuvano suvo meso i ren ne treba trošiti reči!
Коментари
Постави коментар