ROLAT OD SPANACA
Moze da bude odlicno predjelo a isto tako neki lagan medjuobrok.
Potrebno je za koru:
5 jaja, 500 gr obarenog i iseckanog spanaca, 2 dl brasna, 4 dl mleka, 125 gr maslaca
Za fil:
1 casa kisele pavlake, 200 gr feta sira , oko 100 gr praske sunke
Priprema: na rastopljenom maslacu kratko proprziti spanac (1-2 min), dodati brasno i mleko stalno mesajuci pa kuvati 1-2 min da se dobije cvrsta, homogena smesa.
Ostaviti da se prohladi.
U prohladjeno dodati zumanca, dobro izmesati pa onda dodati i umucen sneg od belanaca. Posoliti po ukusu.
Peci u papirom oblozenom plehu za rolat na 250°C dok ne porumeni.
Vrucu koru zajedno sa papirom uviti u rolat i ostaviti da se ohladi.
Umutiti kiselu pavlaku i sir pa tom smesom premazati ohladjenu koru.
Po filu poredjati sunku i ponovo uviti rolat. Ostaviti ga u frizideru da se dobro ohladi i stisne.
Rolat je vrlo socan i ukusan pa ga od srca preporucujem!
Rolat je veomadekorativan i jednostavno se pripremaOdsvih ovih nairnica kvalitetukusa nemozeizostati
ОдговориИзбришиObavezno cuga uvrstiti i moj jelovnik