SAFRAN BULARI SA MARCIPAN FILOM


Tradicionalno u Svedskoj se pripremaju u ovo vreme. Prava zimska poslastica uz kafu, caj a tek sto mirisu!
Evo recepta:
Za testo: 500 ml mleka, 50 gr svezeg kvasca, 2 gr safrana, oko 1 kg brasna za dizana testa, 150gr rastopljenog maslaca (ili margarina), 170 gr secera, malo soli


Razmutiti safran u mlakom mleku, pripremiti kvasac pa od svega navedenog umesiti testo koje treba da odstoji oko sat vremena na toplom, da nadodje.

Nadoslo testo podeliti na dva jednaka dela pa svaki razvuci u pravougaonik debljine 5 mm.
Pripremiti premaz od marcipana:
300 gr marcipana, 1 vanilin secer i 120 gr maslaca
Sve lepo sjediniti pa premazati testo. preklopiti na pola pa rezati trake debljine 1,5 cm.











Uvijati ruzice od traka pa ih ostaviti jos 30 min da nadodju.



Pred pecenje premazati umucenim jajetom, posuti listicima badema i secerom u perlama (to donosim iz Svedske a vi ako ga nemate dovoljni ce biti listici badema).
Peci u rerni zagrejanoj na 250°C desetak minuta ili dok ne dobiju lepu, zlatnu boju.

Коментари

Популарни постови