TART OD MARCIPANA I BOROVNICA
Kora: 180 gr brasna, 75 gr maslaca, 40 gr secera, prstohvat praska za pecivo ,
1 jaje
Izmesati brasno, maslac i secer i prasak za pecivo. Dodati jaje i zamesiti testo.
Kalup za tart oboziti testom i ostaviti u frizideru 1 sat.
Za fil je potrebno: 150 gr marcipana, 150 gr maslaca (sobna temperatura), 3 jaja, 100 gr sitno naseckanog badema, 140 gr secera, 120 gr sveze borovnice. Zagrejte rernu na 200°C. Stavite koru da se pece nekih desetak minuta pa smanjite na 175°C a tad preko kore stavite ovaj nadev:
izmesajte marcipan i secer, postepeno dodajte maslac i jedno po jedno jaje. Na kraju dodajte badem.
Pospite borovnice preko fila i lagano ih rukom utisnite. Nastavite peci jos 30-40 minuta.
Ostavite kolac da se ohladi u formi za tart a pred sluzenje pospite secerom u prahu.
Коментари
Постави коментар