TART OD MARCIPANA I BOROVNICA


Moglo bi se reci da volim tart kao formu kolaca, a za ovaj sledi recept:

Kora: 180 gr brasna, 75 gr maslaca, 40 gr secera, prstohvat praska za pecivo ,
           1 jaje

Izmesati brasno, maslac i secer i prasak za pecivo. Dodati jaje i zamesiti testo.
Kalup za tart oboziti testom i ostaviti u frizideru 1 sat.


Za fil je potrebno: 150 gr marcipana, 150 gr maslaca (sobna temperatura), 3 jaja, 100 gr sitno naseckanog badema, 140 gr secera, 120 gr sveze borovnice.      Zagrejte rernu na 200°C. Stavite koru da se pece nekih desetak minuta pa smanjite na 175°C a tad preko kore stavite ovaj nadev:
 izmesajte marcipan i secer, postepeno dodajte maslac i jedno po jedno jaje. Na kraju dodajte badem.



Pospite borovnice preko fila i lagano ih rukom utisnite. Nastavite peci jos 30-40 minuta.
Ostavite kolac da se ohladi u formi za tart a pred sluzenje pospite secerom u prahu. 

Коментари

Популарни постови