PLAZMA TORTA


Prvi put kad sam na internetu naisla na ovaj recept privukao me glavni sastojak: plazma keks i to 400 gr! Iako ne spada u torte koje su jednostavne za pripremu, krajnji rezultat je odlican te stoga ovaj recept delim sa vama.

Za kore je potrebno: 12 belanaca, 12 kasika secera, 12 kasika plazma keksa i prasak za pecivo.

Prave se tri kore ovako:
4 belanca umutiti cvrsto sa 4 kasike secera. Dodati i lagano umesati 4 kasike plazma keksa kao i na vrh noza praska za pecivo.
Kore peci u papirom oblozenom kalupu za tortu u rerni koja je zagrejana na 200°C a odmah po stavljanju kore da se pece, smanjena na 150° C. Peci 15 minuta.


Kore ostaviti da se ohlade a pripremati fil ovako:

1. Penasto umutiti 12 zumanaca sa 150 gr secera, kuvati na pari nekih 15 minuta. Dodati 100 gr crne cokolade za kuvanje, kuvati jos malo da se fil zgusne.
Ostaviti da se ohladi.


2. Drugi fil se kuva od 6 dl mleka, 5 kasika secera i 2 pudinga ukus slatka pavlaka. Kuvan puding izruciti na tacnu da se ohladi a preko staviti najlon foliju da se ne uhvati korica.
3. Posebno umutiti 250 gr maslaca pa ga izmesati sa 300 gr plazma keksa.
Sjediniti sva tri fila: cokoladni, puding i maslac sa keksom.

Potrebno je jos umutiti 2 slag kreme od vanilije  sa 2,5 dl mleka i 4 kasike secera.



Tortu filovati na sledeci nacin: kora- tamni fil- slag i tako tri puta. Malo tamnog fila ostaviti da se torta premaze sa strane.  Tortu ukrasiti cokoladom. Ostaviti u frizideru da se dobro ohladi i stegne :))

Коментари

Популарни постови