BRZA KREMPITA



 Kremast, socan kolac kakvi su omiljeni. Uz to, priprema je vrlo jednostavna tako da je za svaku preporuku.
Sastoji se iz tri dela: kora, zuti deo i treci, beli deo.
Za koru je potrebno:
6 zumanaca, 6 kasika secera, 2 kasike ulja, 3 kasike mleka, 6 kasika brasna, kasicica praska za pecivo, 100 ml mleka da zalijte koru
Za zuti deo je potrebno:
 600 ml mleka, 2 pudinga od vanile (cca80gr), 10 kasika secera, sneg od 6 belanaca
Za beli deo je potrebno:
 400 ml slatke pavlake za slag


Priprema:
zapocnite tako sto cete odvojiti belanca od zumanaca. Ulupajte cvrst sneg od belanaca i spremite ga u frizider dok pripremate ostalo.

          Zagrejte rernu na 220°C, pripremite je za pecenje kore. Umutite penasto 6 zumanaca sa 6 kasika secera. Dodajte mleko i ulje, brasno i prasak za pecivo.
         Smesu izrucite u podmazan i pobrasnjen pleh velicine 20cm x 30cm. Ispecite koru. Vrucu koru zalijte sa 100 ml mleka.

         Dok se pece pripremite zuti krem. Stavite  lonac sa 400 ml mleka i 10 kasika secera da zavri. U preostalih 200 ml mleka razmutite 2 pudinga od vanile.          Kad mleko provri skuvajte puding.
Izvadite sneg od belanaca iz frizidera pa u njega postepeno dodajte vreo puding.
         Vruc fil sipajte preko kore.
U ovoj fazi kolac morate ostaviti u frizider na 2-3 sata da se dobro ohladi i krem stegne.
         Kao poslednji korak umutite slag od 400 ml slatke pavlake i rasporedite ga preko zute kore.
         Po vasoj zelji kolac mozete ukrasiti mrvicama u boji, rastopljenom cokoladom i sl.
Uzivajte u svakom zalogaju!


Коментари

Популарни постови