ZAPECENI VEGO SENDVIC
Recept za ovaj divan obrok sam dobila od sestre cija je kcerka vegetarijanka i ona je veoma iskusna po pitanju ovakvih obroka. Svi koji vole tikvice, paradajz i patlidzan bice odusevljeni!
Potrebno za 4 sendvica: 1 patlidzan 1 tikvica, 2 paradjza, 250 gr mocarele, malo maslinovog ulja, so i biber
Preliv: 2 kasike maslinovog ulja,2 kasike balsamico sirceta, 1 paradajz (oguljen i iseckan na kockice), so, biber, malo praziluka i bosioka
Za podlogu: 4 snite prethodno istostiranog hleba i 4 kasicice pesto preliva
Priprema: zagrejati rernu na 250C°. Oprati a ko zeli moze i oguliti tikvicu i patlidzan. Izrezati ih na kolutove debljine 0,5 cm. Pleh za rernu obloziti papirom za pecenje, poredjati povrce, premazati maslinovim uljem pa staviti da se pece nekih 10-15 min. Posle 5-7 min ja okrenem povrce da bi bilo rumeno sa obe strane. Tako, na snite isecite paradajz i mocarelu.
Dok se povrce grila pripremite preliv tako sto cete izmesati maslinovo ulje, balsamico sirce, so, biber, kolutice poriluka i listice bosioka.
Slaganje sendvica: tost premazati pesto sosom pa naizmenicno slagati povrce i sir. Povremeno posoliti izmedju redova.
Vratiti u rernu da se gratinira jos 10 min.
Sve preliti pripremljenim umakom, ukrasiti i u slast pojesti!
Коментари
Постави коментар