SOČNA KUS KUS PILETINA


Piletina u sosu od kokosovog mleka, luka i susenog paradajza, socna, blagog ukusa i jednostavna za pripremu.
Potrebno za 4 osobe: pileci batak i karabatak 4-6 kom, 1 glavica luka, 3 cena belog luka, 5-6 kom susenog paradajza, 150 ml kokosovog mleka (moze pavlaka za kuvanje kao zamena), 500 ml bujona (rastopljena kocka za supu u vreloj vodi), 2 kasike kisele pavlake, malo tucane ljute paprike, so i biber, persunov list.

Za prilog: 1 dl kus kusa po osobi

PRIPREMA:
Na vrelom ulju zapeci piletinu da dobije zlatkastu boju sa svih strana. Izvaditi je iz tiganja a u preostaloj masnoci prodinstati crni luk isecen na rebra i usitnjen beli luk. Dodati suseni paradajz isecen na trakice i kasicicu ljute, tucane paprike. Kad luk postane staklast dodati kokosovo mleko i postepeno dodavati bujon do zeljene gustoce. dodati odmah i kiselu pavlaku, zacine i usitnjen persunov list. Vratiti piletinu u sos i nastaviti sa dinstanjem oko 20 min ili dok piletina ne omeksa. Zaciniti po ukusu.

Pripremiti prilog od kus kusa tako sto se potrebna kolicina prelije vrelom vodom da ogrezne i ostavi desetak minuta da nabubri.
SERVIRATI I UZIVATI U UKUSU!




Коментари

Популарни постови