PASTA FRUTTI DI MARE

Ponovo nesto mediteransko :))
Za ovo jelo potrebno je da imate izbor svezih morskih plodova. Sad dok sam na moru koristim priliku da ih spremam sto cesce.
Priprema: skuvajte spagete "al dente".  Prodinstajte na maslinovom ulju sitno seckan crni luk, malo belog luka, tikvicu koju ste tanko isekli i jedan usitnjeni paradajz.



Zacinite morskom solju, dodajte grancicu ruzmarina (posle je izvadite) a pred kraj dodajte iscedjene spagete. Sve izmesajte i servirajte u duboke tanjire. Dodajte morske plodove (vongole, musulje, kozice, lignje...) koje ste prethodno pripremili kuvajuci ih kratko na pari od bujona od povrca. Jos ukusniji su kad imate priliku da ih pripremite na zaru :))
Ukrasite seckanim persunovim liscem i limunom. Idealno uz casu dobro rashladjenog Traminca!

Коментари

Популарни постови