ČOKOLADNA KREM TORTA



Ovo je malo jača torta, bogatog čokoladnog ukusa. U kombinaciji sa šlagom je pravi raj za nepca. 

 Ipak oprez - kalorijska bomba!

Ovu tortu pravim za svečane prilike a recept koji imam je za veliku tortu. Za manju tortu prepolovite količine.
Pozdrav za Snežanu koja mi je dala ovaj recept!

Za koru pravite tri smese koje se sjedine. Prvo na pari umutite 16 žumanaca, 150 gr šećera i 600 gr čokolade za kuvanje.
16 belanaca umutite sa 8 kašika šećera.
2 margarina umutite sa 100 gr šećera u prahu.
Sve tri smese lagano sastavite i izmešajte.




 Podelite smesu na dva dela. Jedan deo stavite u frižider, to će biti krem za tortu. Od druge polovine ispecite tri tanke kore (pola centimetra), obavezno na papiru za pečenje. Ja ispečem dve kore u plehu iz rerne ali ih podelim tako da na kraju dobijem tri kore za tortu veličine 30x20cm. Tako mi je jednostavnije i brže. Kore se peku na 160°C 8-10 minuta.


 Umutite 400 gr šlaga u prahu sa 300 ml kisele vode. Dobit ćete vrlo gust krem. Premažite jednu koru čokoladnim kremom, zatim belim kremom i to ponovite sa sve tri kore. Završavate sa belim kremom.
Po želji, za svečane prilike tortu ukrasite spiralama od čokolade.


Коментари

Популарни постови