PILECI PAPRIKAS SA NOKLICAMA







Kad ste za nesto na kasiku onda je ovaj jednostavan i brz recept za vas.Volim da koristim meso bez kostiju, najcesce batak ili karabatak ali se, naravno, moze praviti od pileceg mesa po vasem izboru. Recept je jednostavan:
proprzite na malo ulja jedan praziluk, dodajte iseckane dve sargarepe, malo crvene ili neku drugu svezu papriku, jedan oguljen i iseckan svez paradajz.


Kad praziluk malo omeksa dodajte piletinu koju  ste iseckali na manje komade.
Iseckajte dva srednja krompira na kockice pa dodajte i njega. Sve zajedno proprzite uz dodavanje malo vode. Piletina se brzo kuva, za sve ovo ce vam trebati tridesetak minuta. Dodajte zacine: lovorov list, kasicicu koncentrata od paradajza, alevu papriku, biber, so ili neki zacin poput vegete ili zacina C. Necete pogresiti ni sa kockom za supu, rado je dodam.

Desetak minuta pred kraj dodajte noklice: jednostavno umutite dva jaja sa brasnom i malo soli da dobijete masu gustine za noklice, masa treba biti zitka, ne previse cvrsta. Malom kasicicom vadite noklice, dodajte ih u paprikas, iskljucite ringlu i ostavite poklopljeno destak minuta. Pred serviranje dodajte seckan persunov list. Prijatno!












Коментари

Популарни постови