GRAŠAK SA JUNETINOM

Jednostavno jelo, lako se sprema ali početnicima treba recept. Za njih nekoliko, za koje znam da ih ovo interesuje i za sve druge, evo recepta:


Na malo ulja prodinstati glavicu sitno narezanog crnog luka, 2-3 naseckane šargarepe i na kraju na kockice naseckan 1 veći krompir.


Kad počne da se lepi za dno šerpe dodati vrlo malo vode, tek da se dovrši dinstanje. Sad dodati meso isečeno na kocke (po izboru, naravno, to ne mora biti junetina). Uobičajena količina za 4 osobe je oko 500 gr a svako neka proceni koliko mu je dovoljno.

Propržiti meso kratko, stalno mešajući da se uhvati tanka korica. Kad ponovo počne da se lepi za dno dodati 1/2 l vrele vode a po potrebi i više da meso ogrezne u vodi. Ostaviti na laganoj vatri da krčka 1 sat. Dodati grašak ( smrznuti se dodaje ranije jer se duže kuva a onaj iz konzerve kad je meso već mekano). Dodati začine po ukusu: začin C, biber, malo aleve paprike, 1 kašika koncentrovanog paradajza i u malo hladne vode razmućena kašika brašna. Neka lagano kuva još desetak minuta a onda PRIJATNO!



Коментари

Популарни постови