ŠTRUDLA OD MAKA



Rastopiti 2/3 svežeg kvasca u 1 dl mlakog mleka, dodati kašičicu šećera i 2 kašičice brašna pa ostaviti desetak minuta da kvasac nadođe.


Izmešati 600 gr brašna za dizana testa sa 2-3 dl šećera (po ukusu), 1/2 kašičice soli, narendanom koricom od jednog limuna, umućena 2 jaja, razmekšalih 100 gr margarina, 250 ml mlakog mleka i pripremljen kvasac.


Zamesite testo a po potrebi dodajte još brašna da se dobije glatka, vazdušasta struktura. Pokrijte ga i ostavite  na toplom, oko sat vremena, da nadođe.

Testo podelim na tri dela za moje tri modle koje istovremeno staju u rernu. Svaki deo treba razvaljati u prvougaonik, pola centimetra debelo. Površinu testa premazati sa malo rastopljenog margarina pa premazati nadevom od maka.

Za nadev koristim gotovu smesu mlevenog maka, 250 gr po vekni jer volim bogat fil a može i manje. Mleveni mak se izmeša po uputstvu sa kesice: za 250 gr maka treba 100 ml vrelog mleka, šećer po ukusu, malo cimeta. Gotove vekne, pre pečenja, ostavim pokrivene oko pola sata da se još malo dignu. Zagrejati rernu na 220°C, smanjiti na 180°C i peći 35 minuta.





Коментари

Популарни постови