SLAGANA ZELJANICA
Ovo je drugi način na koji pravim zeljanicu. Od prvog, koji sam takođe objavila, razlikuje se pre svega po količini spanaća koju koristim. Po ovom receptu trebaće vam 1 kg spanaća i 500gr kora.
Priprema: usitnite 500 gr nekog dobrog, masnijeg sira. Dodajte 4 žumanca, 2 dl jogurta i 2 pune kašike kisele pavlake. Od 4 belanca umutite čvrst sneg.
Spanać prelijte ključalom vodom, dobro ocedite i usitnite. Sir, spanać i sneg od belanaca lagano mešajući sjedinite. Posolite po ukusu.
Spanać prelijte ključalom vodom, dobro ocedite i usitnite. Sir, spanać i sneg od belanaca lagano mešajući sjedinite. Posolite po ukusu.
Složite zeljanicu ređajući naizmenično fil i 2-3 kore. Svaku koru poprskati sa malo ulja i kisele vode.
Zasecite pitu 2/3 pre pečenja a preko završne kore poređajte listiće margarina. Peći u rerni zagrejanoj na 220°C oko 10 min a potom na temperaturi od 180°C još 40 min ili dok lepo ne porumeni!
Коментари
Постави коментар