COKOLADNI SEMIFREDDO


Ovaj domaci sladoled je ukusan isto toliko koliko dobro izgleda! 
Semifreddo na talijanskom znaci do pola smrznuto, znaci ledena poslastica.
Potrebno je: 
4 jaja, 4 kasike secera, 2 dl slatke pavlake za slag, 2 dl gustog jogurta, 200 gr tamne cokolade ili ,ako vise volite, bele cokolade, desetak gotovih puslica, 50 gr pecenih, oljustenih lesnika, 100 gr malina (sveze ili smrznute)
Priprema:
Posebno umutite zumanca sa dve kasike secera a posebno belanca sa dve kasike secera. Rastopite cokoladu na vodenoj kupelji ili u mikrotalasnoj rerni. Ostavite nekoliko kockica da ih iseckate po vrhu.
Umutite slatku pavlaku, dodajte joj jogurt. Sasatavite zumanca sa cokoladom i redom sve sjedinite: sneg od belanaca, pavlaku i zumanca sa cokoladom.


 Lagano u smesu umesajte izmrvljene puslice i maline (ostavite takodje malo za posipanje odozgo).


Prespite u staklenu formu za zamrzivac, odozgo pospite ostavljene maline, puslice, cokoladu i lesnike. Stavite u zamrzivac na 4-5 sati. Vadite kasikom za sladoled :-)))




Коментари

Популарни постови