PUTER KEKSICI


 Vrlo jednostavan recept kako u sastojcima tako i za pripremu. Potrebno je:
250 gr maslaca sobne teperature
125 gr secera
400 gr brasna
1 prasak za pecivo i 1 vanilin secer
pola cajne kasicice soli
Za glazuru: 100 gr mlecne cokolade i malo ulja

 Priprema: maslac, secer i vanilin secer penasto umutit. U to polako dodati brasno sa praskom za pecivo i solju, zamesiti ujednaceno testo.


Oblikovati rukom male loptice velicine oraha. Oprilike izadje oko 35 kom. Ostavite ih u frizideru 30 min da se maslac malo stisne. Za to vreme zagrejte rernu na 160°C. Pecite na papirom oblozenom plehu oko 25 min. Pazite da ostavite veci razak jer se keksi rasire tokom pecenja. Ostavite ih da se dobro ohlade.


Rastopite cokoladu sa nekoliko kasika ulja da se dobije gustina pogodna za rad. Umocite krajeve keksica i zarolajte ih da se ravnomerno umoce u cokoladu.
Ohladite i ponudite nekom dragom uz kafu ili caj :-))




Коментари

Популарни постови