DZEM OD MALINA


Kako volimo domace dzemove iskoristila sam sezonu malina i napravila ovaj divan dzem. Veliki plus je veoma jednostavna i kratka priprema.


Osnovna mera: 2 kg malina, 1 kg secera za dzemove i marmelade, 1 limuntos, 1 kesica dzemfixa 2:1


Pospite maline secerom i ostavite jedan sat da odstoje. Kuvajte ih petnaestak minuta, dodajte limuntos i dzemfix izmesan sa dve kasike secera.
Ako zelite da sprecite i smanjite stvaranje pene u toku kuvanja dodajte komadic maslaca.


Kuvajte jos desetak minuta i imajte na umu da ce se dzem stegnuti tek kad se ohladi. Sipajte ga vruceg u vruce tegle koje ste sterilisali u rerni zagrejanoj na 110°C oko sat vremena. Zatvorite poklopcima koje ste prethodno prokuvali i odmah okrenite tegle. Ostavite tako desetak minuta da izadje vazduh koji se zadrzao, ponovo okrenite i ostavite da se dzem ohladi.

Коментари

Популарни постови