MARMELADA OD KUMKVATA
Nije uobicajeno da se pravi ovakva marmelada ali oni koji su posadili ovo drvo i imaju srece da ono bogato radja znaju koliko je ukusna. To je malo, nezno stablo, cveta opojnim mirisom u jesen a u toku februara i marta nas obraduje divnim plodovima.
Plodovi se jedu celi, skupa sa korom koja je veoma aromaticna.
Nijednom je nismo prskali a imamo je vec 17 godina.
Plodove ostavljamo na granama, kad nam se jedu uberemo ih direktno sa stabla, jako se duge odrze na njemu.
Za marmeladu sam ubrala 2 kg.
Priprema je krajnje jednostavna:
oprane plodove raseci napola, izvaditi semenke.
Samleti na masini za meso ili u multipraktiku.
Na 1 kg voca ide 600 gr secera. Dodala sam jos i iscedjen sok od 4 velike narandze.
Kuvati uz povremeno mesanje na laganoj vatri oko sat vremena ili do zeljene gustoce.
Sipati u vruce, sterilisane teglice.
Uzivanje je zagarantovano. Prijatno!
Коментари
Постави коментар