MARMELADA OD KUMKVATA

Nije uobicajeno da se pravi ovakva marmelada ali oni koji su posadili ovo drvo i imaju srece da ono bogato radja znaju koliko je ukusna. To je malo, nezno stablo, cveta opojnim mirisom u jesen a u toku februara i marta nas obraduje divnim plodovima. 
   Plodovi se jedu celi, skupa sa korom koja je veoma aromaticna.

 Nijednom je nismo prskali a imamo je vec 17 godina.






Plodove ostavljamo na granama, kad nam se jedu uberemo ih direktno sa stabla, jako se duge odrze na njemu.

Za marmeladu sam ubrala 2 kg.

Priprema je krajnje jednostavna:
oprane plodove raseci napola, izvaditi semenke.


Samleti na masini za meso ili u multipraktiku.

Na 1 kg voca ide 600 gr secera. Dodala sam jos i iscedjen  sok od 4 velike narandze.



Kuvati uz povremeno mesanje na laganoj vatri oko sat vremena ili do zeljene gustoce. 
Sipati u vruce, sterilisane teglice.
Uzivanje je zagarantovano. Prijatno!            





Коментари

Популарни постови