Ovo je jelo koje uvek obraduje moje ukucane a spada u grupu jela za koje vam je potrebno max 30 minuta!
Kod mene je to od velike vaznosti, dobro je imati te lake i brze recepte pri ruci.
Na fotografiji vidite sve sto vam je potrebno:
pileci file, praziluk, narendana sargarepa i pavlaka za kuvanje.
:
:
Priprema:
Prodinstajte praziluk i sargarepu, lagano posolite, dinstajte desetak minuta dok praziluk ne omeksa.
:
U drugoj posudi proprzite piletinu. Dodajte je u praziluk i zalijte pavlakom za kuvanje. Trebat ce vam oko 3 dl, dodam i punu kasiku kisele pavlake.
Neka sve zajedno prokrcka jos koji minut kako bi se ukusi sjedinili i dobila kremasta tekstura.
Zacinite po ukusu.
:
Sluzite kao samostalno jelo uz neku salatu a ja sam ovaj put jelo posluzila uz kuvani pirinac.
PRIJATNO!
Коментари
Постави коментар