SOKERKAKA


Sokerkaka, kako ga zovu u Svedskoj ili nas patispanj je najjednostavniji kolac koji znam.  Moji ukucani ga rado jedu, brzo se pravi i eto ga u mojim receptima. U pripremi je najvaznije dobro umutiti jaja i secer a brasno dodavati postepeno, najbolje je prethodno ga prosejati.
Potrebno je: 3 jaja, 2,5 dl secera, 1 dl mleka, 50 gr maslaca, 3,5 dl brasna, 1 prasak za pecivo, malo soli, vanilin secer
Za glazuru: sok od pola limuna, 4-5  kasika secera

Penasto umutiti jaja, secer i vanilin secer. Rastopiti maslac, dodati mleko pa sve sjediniti sa smesom od jaja. Izmesati i prosejati brasno, vrlo malo soli i prasak za pecivo. Lagano sjediniti i presuti u neki podmazan i mrvicama posut kalup.
Za glazuru izmesati sok od limuna i secer, kratko da se secer ne rastopi. Preliti preko toplog kolaca.


Коментари

  1. The shape it's perfect,and my husband loves chec(this is how we call this kind of cake) and I think the lemon juice is a delice!Great!Come and visit my blog.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови