CIMET ROLNICE


Ponovo taj miris i okus cimeta kojeg toliko volim.
Za sve ljubitelje evo recepta za 14 rolnica:

divne, mirisne rolnice sa glazurom od secera


Testo: 400 grama mekog brasna, 25 grama svezeg kvasca, 2 kasike ulja, 1 kasika secera, 2,5 dl mleka, 1 kasicica soli i 1 kasicica kardamoma. Trebace vam i 1 jaje za premazivanje.

Za fil: 75 grama maslaca, 75 grama secera i 2 kasike cimeta

Glazura: 200 grama secera u prahu, 1-2 kasike vruce vode, kao orah grumen maslaca.
Za glazuru dobro rucno umutiti secer i vodu. Prvo dodajte jednu kasiku vode a od zeljene gustine glazure zavisi da li cete dodati jos vode.

U malo toplog mleka pripremiti kvasac uz dodatak kasicice secera i kasicice brasna.
Zamesiti glatko testo od navedenih sastojaka pa ga ostviti pokrivenog na toplom da  udvostruci volumen. Potrebno je otprilike sat vremena.

Sledeci  korak  je da razvucete testo u pravougaonik velicine 40x50 cm.
Umutite rucno fil od omeksalog maslaca, secera i cimeta pa njime premazite testo.

Urolajte testo u rolat i isecite ga na 14 delova. 

Sve puzice mozete poslagati u jedan pleh ili ih rasporediti u dva manja okrugla pleha do dobijete kruzni oblik. Na dno stavite papir za pecenje a izmedju rolnica ostavite razmak jer se jako rasire dok se peku.






Ostavite rolnice da se odmore pre pecenja pola sata, pokrijte ih da se ne suse. Zagrejte rernu na 225 C.
Pre pecenja rolnice premazite umucenim jajetom kojem ste dodali kasiku vode i kasiku ulja. Pecite nekih 12-15 min.
Pre nego sto glazurom od secera premazete gotove rolnice ostavite ih 5-10 min da se prohlade.
Lako se prave i brzo jedu!

nadoslo testo

zameseno testo



Коментари

Популарни постови