JUNECE CUFTE
Klasik domace kuhinje za koji vredi napisati recept.
za 4-6 osoba je potrebno:
700 gr juneceg mlevenog mesa
1 jaje
2-3 kriske jucerasnjeg hleba (samo sredina, prethodno potopljena u mleko ili vodu pa ocedjena)
1 kasicica senfa
1 velika glavica crnog luka, narendanog
2-3 cena belog luka, protisnutog
1 dl kisele vode
Zacini: so ili neki drugi zacin za kuvanje, biber i kasicica slatke paprike
Od navedenih sastojaka napravite homogenu smesu, ostavite je jedan sat u frizideru ( dobro je da se sastojci i arome sjedine ali i ne mora) a potom napravite kuglice. Bas tu je glavna caka, u velicini. Najbolji su velicine oraha. Pre przenja ih uvaljajte u brasno.
Prze se na ulju uz cesto okretanje na srednjoj temperaturi da dobiju zlackastu boju.
Za sos od paradajza je potrebno:
400 ml pasiranog paradajza
300 ml vode
1 velika kasika brasna
1 kasicica aleve slatke paprike
1 kasicica secera
so ili neki drugi zacin za kuvanje, npr. zacin C i sl.
Na malo masnoce proprzite brasno, dodajte ostale sastojke, kratko prokuvajte sos na laganoj vatri a onda ubacite cufte. Sve zajedno neka se krcka jos desetak minuta a gotovo jelo posluzite uz pire od krompira. Prijatno!
Коментари
Постави коментар