JABUKE U LINZER TESTU





Volim miris cimeta i jabuka dok se siri po kuci! 
 Recept sam pronasla na profilu Bon Appetit (Snezana Alias) i odmah odlucila da ga isprobam. Probajte i vi, obecavam da se necete pokajati!
Serviran topao sa kuglom sladoleda od vanile je pravi pogodak. 

Za testo vam je potrebno: 
150 gr brasna
150 gr mlevenih lesnika
150 gr secera
150 gr maslaca
2 zumanca
prstohvat soli i hladne vode po potrebi

Potreban vam je kalup precnika 24 cm. Od navedenih sastojaka umesite testo srednje tvrdoce da se moze rastanjiti oklagijom a da se ne raspada. Odvojite cetvrtinu testa za trake koje slazete preko jabuka.




Za fil:
 1 kg jabuka
100 gr suvog grozdja
100 gr secera
1 kasicica cimeta
2 kasike meda

Ogulite jabuke, naseckajte ih na kockice pa kratko prodinstajte sa svim ostalim sastojcima. Prohladite malo pre filovanja.

Kolac pecite oko 30 minuta na 180 C. Hvala divnoj Snezani sto svoje recepte deli sa nama!

Коментари

Популарни постови