JABUKE U LINZER TESTU
Volim miris cimeta i jabuka dok se siri po kuci!
Recept sam pronasla na profilu Bon Appetit (Snezana Alias) i odmah odlucila da ga isprobam. Probajte i vi, obecavam da se necete pokajati!
Serviran topao sa kuglom sladoleda od vanile je pravi pogodak.
Za testo vam je potrebno:
150 gr brasna
150 gr mlevenih lesnika
150 gr secera
150 gr maslaca
2 zumanca
prstohvat soli i hladne vode po potrebi
Potreban vam je kalup precnika 24 cm. Od navedenih sastojaka umesite testo srednje tvrdoce da se moze rastanjiti oklagijom a da se ne raspada. Odvojite cetvrtinu testa za trake koje slazete preko jabuka.
Za fil:
1 kg jabuka
100 gr suvog grozdja
100 gr secera
1 kasicica cimeta
2 kasike meda
Ogulite jabuke, naseckajte ih na kockice pa kratko prodinstajte sa svim ostalim sastojcima. Prohladite malo pre filovanja.
Коментари
Постави коментар