Ragu corba


Ovo je recept moje mame, samo sam nastavila da je pravim na isti nacin. Dobra je kao uvod u rucak ali ako je servirate sa hlebom premazanim zacinjenim maslacem sa belim lukom odlicna je kao kompletan obrok. 
Potrebno je za 4-6 osoba:
400 gr junetine, 3 srednje sargarepe, beli deo jednog praziluka, koren persuna i paskanata, 2 srednja krompira, pola solje graska i zacini: 2 kocke za supu, so ili neki zacin za jelo poput vegete ili zacina C, biber, lovorov list, 1 dl pavlake za kuvanje, malo brasna i gustina.


Sve sastojke iseckati na kockice. Na malo ulja proprziti praziluk i meso, naliti sve sa 1,5 l vode (ili prilagodite potrebnu kolicinu), dodati ostalo povrce, lovorov list i kocke za supu. Kuvati sat vremena, sve  dok meso ne omeksa. Pred kraj dodati smesu od 2 kasicice brasna i kasicice gustina razmucene u pola solje hladne vode. Zaciniti po ukusu. Kuvati jos 5 minuta pa skinuti sa vatre. Tada dodati 1 dl pavlake za kuvanje i seckan persunov list. Prijatno!




Коментари

Популарни постови