MJUK PEPPAR KAKA ili u prevodu Mekani đinđer kolač

     Još jedan kolač koji potiče iz Švedske. Razne vrste ovog kolača prave se samo zimi, jedu se uz vruć glog a karakteristični su po ljutim začinima: đumbir, karanfilić, cimet, muškatni orašćić...
I opet taj divni miris koji zimu čini privlačnom!

Potrebno je za jednu duguljastu modlu:


100 gr maslaca ili margarina
2 jaja
2 dl šećera
1,5 dl jogurta
2 kašićice mlevenog đumbira
1,5 kašičica mlevenog ili istucanog karanfilića
2 kašičice cimeta
0,5 kašičice mlevenog muškatnog orašćića
3 dl brašna
2 kašićice kakao ili nekog čokoladnog napitka u prahu
1 kašičica sode bikarbone
Priprema:
Istopiti maslac ili margarin. Umutiti jaja i šećer pa dodati začine, jogurt, brašno pa prohlađen maslac.
Peći u duguljastom kalupu, prethodno obloženom papirom na 180-200°C.
Uvek pravim najmanje duplu meru, zato sam navela recept za osnovnu meru a vi odlučite koliko vam je dovoljno :-)))

Коментари

Популарни постови