PANNA COTTA

Lagana, kremasta poslastica koja se lako sprema ali treba biti strpljiv do degustacije!
Priprema 15 min + 3 h u frižideru...


Potrebno je za 4-6 porcija:
4 dl slatke pavlake (koristim ISKLJUČIVO Imlekovu slatku pavlaku jer samo sa njom dobijem pravu teksturu, sa ostalim je tekstura nekako praškasta a to ne želim nikako!)
2,5 dl mleka
2 vanilin šećera
4 kašike šećera (ovo možete po svom ukusu)
1 kesica želatina u prahu
voće za toping
Započeti ovako: u šerpici rastopiti želatin sa 4 kašike hladne vode i ostaviti 10-ak min da nabubri.
Za to vreme staviti u šerpu pavlaku, mleko, šećer i vanilin šećer da zakuva. Paziti dobro: NE SME DA VRI!

Sad rastopiti želatin na vrlo laganoj vatri.


 Presuti pavlaku i mleko u šerpicu sa želatinom pa sve dobro izmešati.
Sipati u pripremljene posude ili čaše.


Ostaviti na hladnom najmanje 3 h da se dobro ohladi i stisne.
Služiti sa prelivom od voća koji sami napravite od paketića smrznutog voća i 5 kašika šećera. Ukuvati kao za slatko, a kad se voće odmrzne ne cedim ga ali zato ne dodajem nikakvu drugu tečnost.
Možete je služiti sa karamelom, čokoladom, uz domaće slatko i sl.


Volim i varijaciju: Cafe' panna cotta _ pravi se dodavanjem razmućene nescafe' u mleko i pavlaku a jačinu odredite prema ukusu!





Коментари

Популарни постови