PODVARAK SA PILETINOM

     Dugo vremena  podvarak sam spremala dinstajući kiseli kupus a posle toga nastavljala sa pečenjem u rerni. Prvi put kad sam ga pripremila na ovaj jednostavniji i brži način zaključila sam da je ukus isti.
Zato vam ga preporučujem!



Sve što vam je potrebno je kupus ribanac, glavica crnog luka i 2-3 kašike pirinča. Meso izaberite po svom ukusu. Najčešće ga pravim sa piletinom (dobri, sočni batak!)


Kupus isperite i ocedite. Isto uradite sa pirinčem a crni luk sitno iseckajte. Izmešajte sve zajedno u posudi sa poklopcem u kojoj ćete podvarak peći u rerni.

Rasporedite meso i prekrijte ga kupusom. Nije potrebno dodavati nikakvu tečnost radi pirinča. Kupus je dovoljno vlažan a pirinač je tu da tu vlagu pokupi. Na kraju se neće ni osetiti. Dodajte začine kao biber i koji lovorov list. Pospite uljem a ako slučajno imate masnoću od pečenja, pun pogodak!! Stavite peći poklopljeno u prethodno zagrejanu rernu. Neka se peče oko 1,5 h. Pred kraj izvucite meso na površinu da lepo porumeni!



Коментари

Популарни постови