PODVARAK SA PILETINOM
Dugo vremena podvarak sam spremala dinstajući kiseli kupus a posle toga nastavljala sa pečenjem u rerni. Prvi put kad sam ga pripremila na ovaj jednostavniji i brži način zaključila sam da je ukus isti.
Zato vam ga preporučujem!
Sve što vam je potrebno je kupus ribanac, glavica crnog luka i 2-3 kašike pirinča. Meso izaberite po svom ukusu. Najčešće ga pravim sa piletinom (dobri, sočni batak!)
Rasporedite meso i prekrijte ga kupusom. Nije potrebno dodavati nikakvu tečnost radi pirinča. Kupus je dovoljno vlažan a pirinač je tu da tu vlagu pokupi. Na kraju se neće ni osetiti. Dodajte začine kao biber i koji lovorov list. Pospite uljem a ako slučajno imate masnoću od pečenja, pun pogodak!! Stavite peći poklopljeno u prethodno zagrejanu rernu. Neka se peče oko 1,5 h. Pred kraj izvucite meso na površinu da lepo porumeni!
Zato vam ga preporučujem!
Sve što vam je potrebno je kupus ribanac, glavica crnog luka i 2-3 kašike pirinča. Meso izaberite po svom ukusu. Najčešće ga pravim sa piletinom (dobri, sočni batak!)
Kupus isperite i ocedite. Isto uradite sa pirinčem a crni luk sitno iseckajte. Izmešajte sve zajedno u posudi sa poklopcem u kojoj ćete podvarak peći u rerni.


Коментари
Постави коментар