Crumble od jabuka sa čokoladom
Ovaj jednostavan slatkiš pravi se veoma brzo.
Za oko 8 porcija potrebno je da izmešate 60 gr zobenih pahuljica, 80 gr grubo seckane tamne čokolade, 50 gr šećera, 40 g grubo seckanih oraha (mogu i lešnici). Kad to izmešate dodajte 50 gr maslaca sobne temperature pa prstima umešajte sastojke kako biste dobili krupne grudvice.
Smesu ostavite u frižideru da se maslac stisne oko namirnica. Sad ogulite 4 velike jabuke (odlično je i sa kruškama), polovinu za svaku porciju i isecite ih na krupne kocke. Posude namažite maslacem, stavite jabuke a preko jabuka pripremljenu smesu.
Peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 25 minuta. Računajte sa tim da će se volumen jabuka kad se ispeku smanjiti na pola. Volim da dodam suve grožđice namočene u rum pred sam kraj pečenja ali u originalnom receptu se ne spominju.
Poslužite ih tople!
Za oko 8 porcija potrebno je da izmešate 60 gr zobenih pahuljica, 80 gr grubo seckane tamne čokolade, 50 gr šećera, 40 g grubo seckanih oraha (mogu i lešnici). Kad to izmešate dodajte 50 gr maslaca sobne temperature pa prstima umešajte sastojke kako biste dobili krupne grudvice.
Smesu ostavite u frižideru da se maslac stisne oko namirnica. Sad ogulite 4 velike jabuke (odlično je i sa kruškama), polovinu za svaku porciju i isecite ih na krupne kocke. Posude namažite maslacem, stavite jabuke a preko jabuka pripremljenu smesu.
Poslužite ih tople!
Коментари
Постави коментар