ŠNICLE U SENF SOSU

U ovom receptu nisu presudne količine već način pripreme.Koliko šnicli vam je potrebno i koje meso ćete koristiti, odlučit ćete sami.

 Šnicle očistite od žilica i istucite batkom za meso. Posolite i pobiberite ih.

 Svaku šniclu uvaljajte u brašno pa je sa obe strane zapecite kratko na vrućem ulju, tek da se uhvati rumena korica. Kad pržim šnicle već dugo vremena to radim u dubokom loncu jer se tako lakše nosim sa prskanjem ulja i čišćenjem šporeta koje sledi. Ispržene šnicle vadite na tanjir dok ih sve ne ispržite. Kad su sve gotove vratite ih u šerpu u kojoj ste ih pržili a svaki red šnicli pospite sitno seckanim belim lukom (ko voli).


Na kraju dodajte 1-2 kašike brašna, 2 kašike pikant senfa, lovorov list i ko voli kao ja na tračice isečen suvi paradajz iz ulja.


 Sve zalijte vrelom vodom tek da šnicle ogreznu u tečnosti. Dodajte po vašem ukusu neki začin za jelo (ja koristim začin C) i po potrebi malo bibera. Sve ostalo prepustite niskoj temperaturi na kojoj šnicle treba da krčkaju oko sat vremena. Povremeno protresite lonac a mešanje ako možete izbegnite. Po potrebi, u toku dinstanja, možete dodavati po malo vode da dobijete željenu gustoću i količinu sosa. Servirajte uz pire od krompira ili neku testeninu!


Коментари

Популарни постови