Pasulj za Igora

500 gr pasulja potopi preko noći u hladnu vodu da nabubri jer se tako lakše i brže kuva. Stavi ga u lonac sa hladnom vodom i pusti da prokuva. Stvoriće se pena koja može da iskipi, zato pazi! Iscedi ga, vrati u lonac pa ponovo dodaj hladnu vodu.


Pasulj se kuva na laganoj vatri oko 1h, nekad malo duže, zavisi od vrste. Ono što sledi na kraju je lagana zaprška. U tavi na malo ulja svetlo proprži kašiki brašna, dodaj 1-2 kašičice aleve paprike i seckani beli luk, sve kako vidiš na slici. To traje kratko, 2-3 minuta. Dodaj pola čaše hladne vode da se sve poveže i izruči zapršku u pasulj. Probaj da li je ukusno, po potrebi začini začinom C, biber i sl. Ostavi da vri koji minut i pasulj je gotov!
Mama ima svoje male tajne...kašika ajvara dodata u pravi čas, malo paradajz pirea, malo...ali o tome kad te vidim :-))))
Коментари
Постави коментар