PASTRMKA NA PORTUGALSKI NAČIN
Od srca vam predlažem ovaj recept za pastrmku! Uz to što je jednostavan za pripremu, pastrmka je tako sočna i aromatična.
Zagrejte ulje u tavi pa ga sklonite sa vatre. Dodajte sitno seckan beli luk (4-5 kom), 10 kašika hlebnih mrvica, malo sušenog ruzmarina i 2 kašike seckanog peršunovog lista.
Polovinu ove smese stavite na dno vatrostalne posude (ja je obložim papirom za pečenje ali nije neophodno), preko toga složite ribu koju ste posolili pa je prekrijte preostalom polovinom smese. Stavite preko svega koji komad limuna pa u srednje zagrejanu rernu da se peče oko 15 min.
Nakon 15 min dodajte jedan decilitar belog vina pa ribu pecite dok lepo ne porumeni. Povremeno je zalijte sokom od pečenja. Servirajte uz kuvani krompir ili neku salatu.
Zagrejte ulje u tavi pa ga sklonite sa vatre. Dodajte sitno seckan beli luk (4-5 kom), 10 kašika hlebnih mrvica, malo sušenog ruzmarina i 2 kašike seckanog peršunovog lista.
Nakon 15 min dodajte jedan decilitar belog vina pa ribu pecite dok lepo ne porumeni. Povremeno je zalijte sokom od pečenja. Servirajte uz kuvani krompir ili neku salatu.
Коментари
Постави коментар