PASTA SA JUNETINOM I SLANINOM

Po povratku iz Italije spremila sam veceru na kojoj sam poslužila i ovu pastu. Gosti su bili zadovoljni zato recept delim sa vama! Potrebno je za 4-5 osoba:
500 gr paste (za ovu priliku donela sam iz Italije metarske, siroke spagete :-))
 500 gr junetine isecene na tanke listiće , 150 gr mesnate suve slanine, 2 dl belog vina, 4 dl pavlake za kuvanje, 2-3 čena belog luka, peršunov list, grubo mleveni crni biber, 4 žumanca, začini i parmezan za servirannje
Skuvajte pastu al dente. Propržite iseckanu slaninicu a posle toga i meso. U velikoj šerpi u koju će posle stati i špagete pripremite divan, ukusan sos tako što ćete izmešati pavlaku, vino, presani beli luk, peršun, dosta crnog bibera i začin C po ukusu. Kad prokuva sklonite ga sa vatre pa dodajte prvo oceđenu pastu a potom izmešano meso, slaninu i žumanca. Ostavite sve 1-2 min da se sjedini i da se ukusi prožmu.
Servirajte posuto parmezanom a dobro dođe i čaša vina!
 
 
Posted by Picasa

Коментари

Популарни постови