CUKOTTO
Toskanski cukotto je kremasta, nepečena poslastica veoma jednostavna za pripremu. Recept sam preuzela iz programa "Rudolphs Bakery", moj omiljeni kuvar, Rudolph van Veen.
Potrebno je: 2-3 pakovanja piškota
malo jake kuvane kafe ili nekog likera ako više volite taj ukus za umakanje piškota
Za fil: 600 ml slatke pavlake, 50 gr badema, 50 gr lešnika, 25 gr kandirane korice od narandze, 150 gr crne čokolade za kuvanje, 5 kašika šećera u prahu
malo jake kuvane kafe ili nekog likera ako više volite taj ukus za umakanje piškota
Za fil: 600 ml slatke pavlake, 50 gr badema, 50 gr lešnika, 25 gr kandirane korice od narandze, 150 gr crne čokolade za kuvanje, 5 kašika šećera u prahu
Započnite tako što ćete u rerni ili suvoj tavi propržiti bademe i lešnik pa ih usitnite, to uradite i sa 50 gr čokolade.
Umutite slatku pavlaku i šećer da dobijete baš čvrstu kremu. Dodajte usitnjene bademe, lešnik, čokoladu i koricu narandže.
Posudu okruglog oblika obložite najlon folijom tako da krajevi ostanu da vire preko posude da biste posle mogli pokriti kolač.
Dno i strane posude obložite dobro namočenim piškotama.
Premažite piškote polovinom belog fila. U drugu polovinu fila dodajte 100 gr na pari otopljene čokolade pa ga premažite preko belog fila. Površinu kolača takodje pokrijte natopljenim piškotama i prekrijte krajevima folije.
Kolač ostavite preko noći u frižideru da se dobro stisne. Za serviranje ga izručite na tanjir i pospite slatkim kakao prahom!
Коментари
Постави коментар