PITA U KALUPU ZA MUFFINS


Evo predloga kako da pitu posluzite malo drugacije...
Idealno za prilike kad nudite zalogajcice, tkz. finger food.
Uzmite tri kore za pitu, svaku koru porskajte mesavinom ulja i kisele vode a  trecu koru premazite filom po zelji: sir, spanac, blitva....
Danas sam je spremila sa sirom: 500gr mekog sira, 3 jaja, 2-3 kasike kajmaka ili kisele pavlake, 1 dl jogurta, malo soli po potrebi i pola praska za pecivo. Ova kolicina je dovoljna za 4 rolata, dakle 12 kora a dobit cete 24 komada.
Uvijte kore u rolat, svaki rolat isecite na 6 komada. 



 Stavljate u dobro podmazane kalupe za mafine, odrezanom stranom dole i gore. Vrh malo zasecite i rasirite da dobijete lepsi oblik. Na svaki komad, pre pecenja, dodajte po kasicicu fila.
Pecite na 180°C dvadesetak minuta. Posluzite ih vruce jer su tada divno hrskave!





Коментари

Популарни постови