MUSAKA OD TIKVICA

 U sezoni svezeg povrca prava je steta ne koristiti ga svakodnevno. Recept je jednostavan, zamenite krompir  koji je standardan za musaku, tikvicama i paradajzom. Nekad ranije sam tikvice prvo przila u ulju pa slagala za musaku ali odavno to vise ne radim. Pojedostavila sam pripremu a ukus je po mom misljenju cak i bolji.
Priprema: potrebne su vam 3 manje ili 2 vece tikvice, 400 gr mlevenog mesa, 2 paradajza, 1 crni luk, 2 kasike pirinca, 3 jaja, 200 ml pavlake za kuvanje ili mleka, malo zacina (stavim prilicno belog luka u granulama) i feta sira (ili neki drugi, masniji).
U uljem (najbolje maslinovo) podmazanu vatrostalnu posude slozite polovinu tikvica prethodno tanje izrezanih. Za dno ih secem uzduz na duze komade a po vrhu na okrugle snite. To nema ama bas nikakve veze ali eto....
 Po podlozi od tikvica rasporedite meso koje ste prodinstali na glavici crnog luka, dodali mu pirinac i zacine.
Preko mesa rasporedite paradajz isecen na kocice, dodajte persunov list i izmrvljeni feta sir. Zavrsite drugom polovinom tikvica, jos malo persunovog lista i sira, zacinite i poprskajte uljem.

 Pecite na 200°C 20 min a onda sve prelijte umucenim jajima i pavlakom za kuvanje (moze i mleko). Pecite dok lepo ne porumeni!


Коментари

Постави коментар

Популарни постови