DOMACA PIZZA


Kakva je pizza velikim delom zavisi od testa kao podloge, bez obzira da li volite deblje ili tanje testo. Ovako ga pravim godinama a odlicno je i za zamrzavanje. Moze se koristiti tek nakon 10 sati a u frizideru se moze cuvati do 7 dana :)))

Recept za 8 pizza, dijametra oko 32 cm (najcesce pravim pola mere ali evo originalne kolicine):
pola svezeg kvasca (mislim da je to 25 gr) pripremiti sa 2 dl mlakog mleka, kasicicom secera i brasna.
Kad krene da se dize, zamesiti testo od 1,5 kg brasna, 2 dl ulja, 1 kasika soli i priblizno 7 dl HLADNE vode. Ostaviti najmanje 10 sati u frizideru, u posudi koja je pokrivena vecom najlon kesom.
Za pecenje pizze od srca preporucujem rupicasti pleh, stvarno ne znam kako bih bez njega.




Dobro zagrejte rernu, razvucite testo, oko 300 gr po pizzi za 32 cm.
Premazite testo uljem, origanom i kečapom pa slazite po zelji priloge.
Moja deca vole klasicnu kapricozu, ja volim tuna pizzu, pravim i sa grilovanim povrcem,  sa nekoliko vrsta sira, sa mlevenim mesom i jajetom....stvarno nema kraja, jednostavno pustite vasoj masti na volju.

Uvek je pecem na donjem nivou u rerni a koristim i ventilaciju.

 Obozavamo pizzu!

Коментари

Популарни постови