KINESKO NA MOJ NACIN


        Vrlo popularno u nasoj kuci i zbog toga cesto na jelovniku. Posle dvogodisnjeg boravka u Kini ostali smo verni mnogim jelima koja smo tamo probali a ovo je nasa  verzija jednog od omiljenih jela, piletina sa kikirikijem i povrcem.
        Pozeljno je da imate wok ali moze posluziti bilo koja dublja tava uz napomenu da mora biti dobro zagrejana da se povrce ne bi uparilo. Iz istog razloga se prethodno svo povrce pojedinacno usitni a isto tako i przi, dakle jedno po jedno naizmenicno i kratko uz stalno mesanje.


       Potrebno je za 6 osoba: 500 gr pileceg filea isecenog na kockice,
povrce: 2 srednje sargarepe, 1 porilik, 1 crvena paprika, 1 manja tikvica, pola manje glavice kupusa, 200 gr sampinjona, 80 gr kikirikija, 2 kasike susama. Povrce mozete dodavati i menjati  po vasem izboru. Sve iseci na rezance ili tanke snite.
        Prziti u vrelom woku na vrlo malo ulja. Slagati u dublju zdelu u kojoj cete jelo i servirati.


 Kad meso i svo povrce proprzite napravite sos koji treba da prokuva u tiganju i u koji cete sve vratiti i dobro promesati da se ukusi sjedine od sledeceg: 1,5 dl vode, 2 kasicice gustina, 2 kasike soja sosa, 2 kasike sirceta, 1 kasicica secera. U woku ce se sos zgusniti za 1 minut pa pazite!
         Jelo servirati uz kuvani pirinac ili nudle a za pice, svakako, zeleni caj.




Коментари

Популарни постови