TRIPLE CHOCOLATE MOUSSE CAKE


                                              Cokolada, cokolada, cokolada....ko da odoli?
Potrebno je:
Prvi deo: 200 gr tamne cokolade, 90 gr maslaca, 2 kasicice instant kafe,1 kasicica ektrakta vanile, 4 jaja, 40 gr secera
Drugi deo: 200 gr mlecne cokolade, 350 ml slatke pavlake za slag i 1 kesica kremfixa
Treci deo: 200 gr bele cokolade, 350 ml slatke pavlake i 1 zelatin

Priprema donjeg dela (kore):
Istopiti na pari maslac, cokoladu i instant kafu. Kad se malo prohladi masi dodati zumanca i vanilin ekstrakt. Posebno umutiti belanca sa vrlo malo soli a postepeno dodajte i secer. Postepeno i pazljivo dodajte belancima cokoladnu smesu. Prespite u papirom oblozenu modlu za tortu (23-24 cm) pa pecite na 160°C samo 14-15 minuta. Ostavite koru da se potpuno ohladi.

Priprema drugog dela:


Na pari istopiti mlecnu cokoladu pa kad se malo prohladi dodati je u cvrsto umucenu slatku pavlaku. Dodati kremfix. Ovom masom premazati ohladjenu tamnu koru pa ponovo na hladjenje.














Priprema treceg dela:
 Ponoviti sve kao za drugi deo sa tom razlikom sto se umesto kremfixa smesi dodaje pripremljena kesica zelatina. Nisam sigurna da je ovo bas neophodno, mozda bi i ovde kremfix bio dovoljan ali sam ja ipak stavila zelatin i ispalo je odlicno.
Kad se torta dobro ohladi i stegne, a najbolje preko noci, izvaditi je iz kalupa, ukloniti papir i dodatno ukrasiti komadicima cokolade.



Коментари

Популарни постови