KNEDLE SA SLJIVAMA


                                                       Jednostavno im ne mogu odoleti!
Za dvadesetak komada je potrebno:
1 kg belog krompira, dvadesetak sljiva, 1 jaje, malo soli, brasna po potrebi, kesica prezli

Priprema: skuvajte krompir u posoljenoj vodi kao kad pravite pire, koristite istu vrstu krompira. Dobro ga ocedite i propasirajte. Ostavite da se ohladi. U ohladjen krompir dodajte jaje, sve izmesajte i ujednacite. Sad postepeno dodajte brasno da dobijete testo koje se ne lepi za ruke a koje ne sme biti tvrdo.


          Oblikujte veknicu debljine 5-6 cm i isecite je u sirini 1-1,5 cm. Kolicinu testa zapravo odreduje velicina sljive, tako ostaje da sami procenite koliko testa vam je potrebno. Oblikujte knedle tako sto rukama pravite lopticu u cijoj sredini je sljiva.

          U medjuvremenu stavite da provri lonac sa vodom. Potrebno je da vode bude duplo vise od visine knedle. To knedli omogucava da ispliva na povrsinu a potom se kuva jos 3-4 min. Na malo ulja proprzite prezle. Kuvane knedle vadite iz vode i uvaljajte u pripremljene prezle.
                   Pospite ih secerom i cimetom pa uzivajte!

Коментари

Популарни постови