KNEDLE SA SLJIVAMA
Za dvadesetak komada je potrebno:
1 kg belog krompira, dvadesetak sljiva, 1 jaje, malo soli, brasna po potrebi, kesica prezli
Priprema: skuvajte krompir u posoljenoj vodi kao kad pravite pire, koristite istu vrstu krompira. Dobro ga ocedite i propasirajte. Ostavite da se ohladi. U ohladjen krompir dodajte jaje, sve izmesajte i ujednacite. Sad postepeno dodajte brasno da dobijete testo koje se ne lepi za ruke a koje ne sme biti tvrdo.
U medjuvremenu stavite da provri lonac sa vodom. Potrebno je da vode bude duplo vise od visine knedle. To knedli omogucava da ispliva na povrsinu a potom se kuva jos 3-4 min. Na malo ulja proprzite prezle. Kuvane knedle vadite iz vode i uvaljajte u pripremljene prezle.
Pospite ih secerom i cimetom pa uzivajte!
Коментари
Постави коментар