Ova supa je pronasla put do nase porodice u nesto izmenjenom obliku, prilagodjena namirnicama koje nam se nude u okruzenju. Povrce mozete menjati ali uvek morate imati kokosovo mleko. Bogat i egzotican okus sigurno ce osvojiti i vas.
Potrebne namirnice: 250 gr pileceg filea, jedan mali poriuk, 5 sampinjona, 2 -3 cm dugacak koren svezeg djumbira, 1 oljusten svez paradajz, malo brokolija, 300 ml kokosovog mleka, 1 pileca bujon kocka, sok od pola limete, 1 kasicica secera, čili sos ili malo sveze ljute papricice, svez list celera.
Stavite da provri bujon (priblizno 300 ml) i kokosovo mleko. Iseckajte file na male kocke, dodajte u supu da kuva desetak minuta. Ocistite djumbir i iseckajte ga na listice. Dodajte supi. Dodajte ostalo povrce takodje usitnjeno pa kuvajte jos desetak minuta. Sad dodajte zacine po ukusu, zaljutite da bude pikantno.
Na kraju dodajte list celera a servirajte uz kuvani pirinac jer na taj nacin imate kompletan obrok.
Коментари
Постави коментар