TART SA KRUŠKAMA i BADEMIMA U FRANŽIPAN KREMU


Prava poslastica u danima kad nas sa svih strana mame zrele kruske....
Potrebno je za koru: 125 gr maslaca, 275 gr brasna, 100 gr secera, 1 jaje, malo soli

Potrebno je za fil: 100 gr maslaca, 100 gr secera u prahu, 100 gr mlevenih badema, 3 kasike brasna, 1 jaje
           i jos
 4-5 zrelih krusaka, sorte viljamovka
Od navedenih namirnica zamesite testo za koru i ostavite ga u frizideru 30 min.
Razvucite koru i njome oblozite kalup za tart precnika 27 cm. Dno malo izbodite viljuskom pa opet vratite u frizider na 30 min.
Pripremite fil koji cete rasporediti po kori.


Kruske ogulite, isecite na polovine ili cetvrtine, ocistite od semenki i rasporedite po filu. Sve peci na 180°C oko 45 min.
Ohladjen kolac posuti secerom u prahu.

Коментари

Популарни постови