MALIDŽANO
Preporuka za serviranje je da se malidžano izmesa sa malo kisele pavlake a tome se doda i malo seckanih oraha...
Potrebno je: 6 srednjih patlidžana, 2 kg zelenih, siljatih paprika, koja ljuta papricica i beli luk ko voli, 2-3 dl ulja, malo soli i 1 kasika sirceta.
Patlidžane iseci na pola i ispeci u rerni na papiru za pecenje. Isto uraditi i sa parikama. Sve ostaviti poklopljeno radi lakseg guljenja. Paprike dobro ocediti. Oguliti povrce i samleti na masini za meso zajedno sa ljutom papricicom ako ste se odlucili za pikantnu varijantu.
Zagrejati malo ulja u dubljoj serpi pa prziti malidžano oko sat vremena, postepeno dodajuci ostatak ulja jer ga patlidžani vole. Pred kraj dodati so i vrlo malo sirceta, prema ukusu.
Vruce sipati u vruce tegle koje ste sterilisali u rerni zagrejanoj na 100°C oko 30 min. Vratite ponovo u rernu da se uhvati korica.
Коментари
Постави коментар