Pasulj za Igora
Ovaj recept se našao na blogu po zahtevu mog sina koji ima želju da nauči da ga sam sprema...Igore, evo po redu:
500 gr pasulja potopi preko noći u hladnu vodu da nabubri jer se tako lakše i brže kuva. Stavi ga u lonac sa hladnom vodom i pusti da prokuva. Stvoriće se pena koja može da iskipi, zato pazi! Iscedi ga, vrati u lonac pa ponovo dodaj hladnu vodu.
Na slici vidiš šta je potrebno da dodaš u pasulj: iseckanu glavicu crnog luka, lovorov list, 2-3 (očišćene) šargarepe, suvog mesa i slaninice onako kako volis (suva kolenica, butkica, šarena slanina, njeguška kobasica). Naravno ne sve to nego nešto od toga....Pasulj se kuva na laganoj vatri oko 1h, nekad malo duže, zavisi od vrste. Ono što sledi na kraju je lagana zaprška. U tavi na malo ulja svetlo proprži kašiki brašna, dodaj 1-2 kašičice aleve paprike i seckani beli luk, sve kako vidiš na slici. To traje kratko, 2-3 minuta. Dodaj pola čaše hladne vode da se sve poveže i izruči zapršku u pasulj. Probaj da li je ukusno, po potrebi začini začinom C, biber i sl. Ostavi da vri koji minut i pasulj je gotov!
Mama ima svoje male tajne...kašika ajvara dodata u pravi čas, malo paradajz pirea, malo...ali o tome kad te vidim :-))))







Najgenijalniji pasulj na svetu! Lako se pravi i prelepo je objasnjeno.
ОдговориИзбришиNajbolji pasulj koji sam probao! Svaka cast!
Odlican recept! Svaka preporuka!!!
ОдговориИзбриши