CHEESECAKE


Popularan kolač koji pravim relativno često jer ga svi volimo a mnogi zaziru da ga naprave iz straha da im neće uspeti. Priprema je krajnje jednostavna, zato hrabro!
Potrebno vam je za koru:
300 gr mlevenog keksa
125 gr maslaca
nekoliko kašika fante ili bilo kojeg drugog soka
1 kašika meda (nije obavezno ali preporučujem)

Za fil:
500 ml slatke pavlake
350 neslanog krem sira 
220 gr šećera u prahu
2 kašike soka od limuna i malo izribane korice
1,5 kesica želatina

Za preliv od voća:
300-400 gr voća po izboru (pakovanje zamrznutog voća)
3-4 kašike šećera
0,5 kesice želatina

Priprema: maslac sobne temperature pomešati sa keksom i medom. Dodati soka samo po potrebi jer masa mora biti čvrsta. Na podlogu na kojoj ćete servirati kolač postavite obruč od kalupa za tortu a ivice kalupa namažite maslacem i obložite papirom za pečenje. Ovo radim da posle lako odvojim kolač od obruča  kalupa.
Dobijenu masu utapkati na dno, u okvir obruča prečnika 24 cm.


Izmešajte krem sir sa šećerom u prahu, dodajte sok i  koricu limuna. 



Pripremite želatin po uputstvu sa kesice (izmešajte ga sa malo hladne vode i ostavite desetak minuta da nabubri a onda ga rastopite na laganoj vatri, ne sme da prokuva). U umućenu slatku pavlaku dodajte umućen sir sa šećerom a na kraju umešajte želatin.



Rasporedite fil preko kore od keksa i ostavite na hladnom 2-3 sata da se stegne.
Prokuvajte voće sa nekoliko kašika šećera, sklonite sa vatre i dodajte pripremljen želatin.



 Sačekajte kratko da se masa prohladi pa je rasporedite preko očvrslog belog fila. Sve vratite u frižider da se kolač dobro ohladi, najbolje ga ostavite u frižideru preko noći.

Коментари

Популарни постови